Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen (je hebt ook ‘stamppotaardappelen’ in de winkel, dit staat op de zak)
- 4 kruidnagels
- 500 gr zuurkool (vers of uit een pakje)
- 1 groentenbouillonblokje
- melk
- zout, peper, kerriepoeder
- Klontje boter
- Rookworst
Bereiding
- Doe de aardappels met water in een grote pan en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe als het kookt en kook de aardappels in ca. 15 min gaar.
- Als je zuurkool wil met een iets zachtere smaak spoel dan de zuurkool in een vergiet kort om met koud water, het scherpe gaat dan van de zuurkool af.
- Verwarm in een pannetje de zuurkool samen met de kruidnagels. Gebruik je verse zuurkool verwarm het dan ongeveer 20 minuten, bij kant en klare gekookte zuurkool uit een pakje een paar minuten.
- Giet de aardappels af en stamp fijn. Maak de puree smeuïg met de boter en een scheut melk. Als de puree nog te droog is nog een scheutje melk toevoegen.
- Haal de kruidnagels uit de zuurkool en voeg de zuurkool toe aan de aardappelpuree en roer er doorheen.
- Breng op smaak met wat peper en zout en kerriepoeder
- Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking en serveer bij de zuurkool.
Maak er jus bij (Hoe moet ik jus maken?)