Nodig
- 800 gram zoete aardappelen
- 450 gram diepvries tuinerwten
- 1 bosje salade-ui (heet ook wel bosui of lenteui)
- 200 gram hüttenkäse
- 250 gerookte kipfiletreepjes
- 100 gram botersla
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
- Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.
VariatietipHoud je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.
CombinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.