Spruitjesstamppot

Nodig
  • 1,5 kilo aardappels
  • zout en peper
  • 1360 gram spruitjes (2 potten spruitjes HAK), natuurlijk kan je ook verse spruitjes nemen
  • 2-3 eetlepels balsamicoazijn
  • 100 ml melk
  • 2-3 takjes tijm (of tijm uit een strooipotje)
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • slasaus naturel
Bereiding
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook ze in water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • Terwijl de aardappelen opstaan halveer je de spruitjes en maak je ze schoon.
  • Verhit 30 gram boter in een koekenpan en bak de spruitjes op hoog vuur aan. (Als je spruitjes uit een pot gebruikt hoeft dit niet, warm ze dan op in hun eigen vocht in een pan).
  • Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp ze grof fijn met een pureestamper. Voeg zout en peper toe, ris de takjes tijm (bij strooitijm ongeveer een eetlepel), een klodder slasaus en de melk, twee eetlepels balsamicoazijn en meng door elkaar tot een grove puree.
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer met een lepel door de puree.
  • Voeg de spruitjes toe en stamp alles nogmaals met de pureestamper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *