Spruitjesstamppot met appel en kerrie

Nodig
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 kilo spruitjes
  • 1 appel
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 50 gram boter
  • 100 mililiter melk
  • 110 gram gepelde walnoten, grof gehakt (in een bakje van 110 gram)
Voorbereiding
  1. Schil de aardappelen
  2. Maak de spruitjes schoon (Zie: Hoe maak ik spruitjes schoon?)
  3. Snijd de spruitjes kruislings in
Bereiden van de stamppot
  1. Kook de aardappelen ca. 10 minuten in een pan met weinig water en wat zout.
  2. Voeg na 10 minuten de spruitjes toe aan de aardappelen en kook ze samen in ongeveer 15 minuten gaar. Test met een vork of de aardappelen gaar zijn door er in te prikken.
  3. Giet de aardappelen af met de spruitjes en stamp alles fijn met een stamper.
  4. Doe er 25 gram boter bij, en zo veel melk dat het smeuïg is.
  5. Kruid alles naar smaak met kerrie, zout en peper.
  6. Roer de walnoten erdoor en ook kaas, verwarm alles op een lage temperatuur goed door tot de kaas gesmolten is.
Garneren
  1. Schil de appel en snijd de appel in plakken
  2. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de plakken appel aan beide kanten snel bruin.
  3. Besprenkel de plakken appel met kerriepoeder en leg op de borden op de stamppot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *