Spitskoolstamppot met puntpaprika

Nodig
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 800 gram spitskool, heel fijn gesneden
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 ui
  • Kruiden: zout, peper, kerriepoeder
  • Slasaus naturel
Bereiding
  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en zet ze op in water, voeg een snuf zout toe aan het water
  • Snijd de spitskool heel fijn (of koop gesneden spitskool in een zak)
  • Snijd de puntpaprika’s in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes
  • Snipper de ui in kleine stukjes
  • Terwijl de aardappelen op staan: roerbak de ui, de spitskool en de paprika in een wok tot de spitskool zacht is
  • Als de aardappelen zacht genoeg zijn om te stampen giet je ze af en stamp je ze met de aardappelstamper
  • Voeg een klodder slasaus toe, een klein scheutje melk en roer totdat de stamppot de dikte heeft die je wilt (voeg wanneer nodig wat slasaus en melk toe)
  • Voeg een mespunt zout toe, peper naar smaak en ongeveer 2 theelepels kerriepoeder, roer door elkaar
  • Voeg nu de spitskool met de ui en de paprika toe en roer door elkaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *