Slastamppot

Nodig
  • 1 kilo stamppotaardappelen (of vastkokende, dat kan ook)
  • halfvolle melk
  • slasaus naturel uit een fles
  • milde mosterd (uit een tube)
  • nootmuskaat (gemalen), kerrie, paprikapoeder mild, Verstegen Himalayazout
  • peper en zout
  • 1 zak ijsbergsla van 400 gram
  • 4 tomaten
Keukenspullen
  • pureestamper
Bereiding
  • Snijd de tomaten in stukken.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet ze af als ze koken, prik met een vork om te testen of ze zacht genoeg zijn. Je moet ze nét zonder moeite kunnen inprikken, ze moeten vooral niet te zacht worden omdat je dan papperige stamppot krijgt.
  • Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
  • Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
  • Voeg wat melk toe en roer luchtig door met een houten lepel. Voeg niet meteen alle melk toe, maar beetje bij beetje om te voorkomen dat de puree per ongeluk te nat zou worden.
  • Voeg een flinke klodder slausaus toe (of mayonaise als je geen slasaus hebt) en roer door.
  • Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout, paprikapoeder en kerriepoeder en maal er Himalayazout door (dit zit al in een molentje), proef steeds of je van een van de kruiden eventueel meer wilt toevoegen. Begin bij alle kruiden met een mespuntje.
  • Roer de tomaten en de sla door de stamppot
  • Maak er eventueel jus bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *