Rodebietenstamppot

Nodig
  • 1200 gram aardappelen (Je kan een anderhalve kilo zak nemen, je houdt dan een paar aardappelen over voor je avondeten later in de week)
  • 2 potjes van 355 gram rode bieten sticks (Je koopt ze als reepjes, zo zitten ze al in het potje, je hebt ze alleen maar in 355 gram-potten, samen heb je 710 gram nodig)
  • 2 grote uien
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat (uit een strooipotje)
  • tijm (uit een strooipotje)
  • mosterd
  • slasaus naturel
  • rode wijnazijn
Voorbereiding
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokken (dan koken ze gelijkmatiger)
  2. Open de potjes bieten en doe ze in een vergiet. Zet in de gootsteen om uit te lekken, niet afspoelen, niks, alleen maar laten uitlekken terwijl je aan de bereiding van je recept gaat beginnen
  3. Snijd de uien in ringen, snijd die ringen weer doormidden zodat je halve ringen krijgt
  4. Zet de kruiden, mosterd, slasaus en rode wijnazijn klaar op het aanrecht
Bereiding
  1. Doe de aardappelen in een grote pan met een laag water, zodat er nog een centimeter van de aardappelen boven het water uitkomt.
  2. Doe er zout bij (halve theelepel)
  3. Leg de ui-ringen nu gewoon op de aardappelen, je gaat ze tegelijk met de aardappelen meekoken
  4. Zet het vuur aan onder de aardappelen en zet je alarm op 15 minuten
  5. Klaar? Giet het water af van de aardappelen/uien
  6. Stamp met de pureestamper de aardappelen/uien fijn
  7. Doe er een halve theelepel peper bij, doe er twee eetlepels slasaus bij, 1 eetlepel rode wijnazijn, een theelepel nootmuskaat, een theelepel tijm en een klodder mosterd. En nee, bij deze puree heb je géén melk nodig
  8. Roer alles door elkaar en proef of je nog wat extra van één van de kruiden wilt, of dat je het zo goed vindt
  9. Als je de puree goed vindt smaken doe je de rode bietenreepjes erbij en je roert alles door elkaar.
  10. Warm alles nog heel even op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *