Preistamppot

Nodig
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 600 gram fijngesneden prei
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • melk
  • slasaus naturel
  • zout en peper
  • kerriepoeder
  • chilipoeder
  • mosterzaad gemalen (Verstegen)
Bereiding
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken
  • Kook ze in water (laat ze 1 centimeter boven het water staan) in 15 minuten gaar, voeg een snuf zout toe aan het water
  • Wok intussen de prei tot het zacht is
  • Als de aardappelen gaar zijn fijnstampen met een pureestamper
  • Voeg zout en peper naar smaak toe, voeg een theelepel kerriepoeder toe en een theelepel mosterdzaad
  • Voeg een mespuntje chilipoeder toe (eerder minder dan meer, chilipoeder is snel te scherp)
  • Voeg een scheut slasaus toe en een scheut melk en roer door elkaar
  • Proef of je van een bepaald kruid nog eventueel iets meer wilt toevoegen.
  • Meng 75 gram geraspte kaas door de puree
  • Roer de prei door de puree

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *