Doorgaan naar inhoud
Nodig
- 1,5 kilo aardappelen
- 600 gram fijngesneden prei
- 150 gram geraspte belegen kaas
- melk
- slasaus naturel
- zout en peper
- kerriepoeder
- chilipoeder
- mosterzaad gemalen (Verstegen)
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken
- Kook ze in water (laat ze 1 centimeter boven het water staan) in 15 minuten gaar, voeg een snuf zout toe aan het water
- Wok intussen de prei tot het zacht is
- Als de aardappelen gaar zijn fijnstampen met een pureestamper
- Voeg zout en peper naar smaak toe, voeg een theelepel kerriepoeder toe en een theelepel mosterdzaad
- Voeg een mespuntje chilipoeder toe (eerder minder dan meer, chilipoeder is snel te scherp)
- Voeg een scheut slasaus toe en een scheut melk en roer door elkaar
- Proef of je van een bepaald kruid nog eventueel iets meer wilt toevoegen.
- Meng 75 gram geraspte kaas door de puree
- Roer de prei door de puree