Prei/Kapucijnerstamppot

Nodig
Bereiding
  1. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook dan de aardappelen gaar in een laagje kokend water. De aardappelen hebben 15-20 minuten kooktijd nodig.
  2. Laat de kapucijners uitlekken in een vergiet, spoel ze even kort schoon.
  3. Snijd de preien in ringen.
  4. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze fijn met de pureestamper.
  5. Doe er wat zout en peper bij, twee klodders slasaus, een klodder mosterd en een scheutje melk (niet te veel, een klein scheutje), roer door elkaar.
  6. Proef even of je van iets wilt bijkruiden of dat het nu goed is.
  7. Voeg nu de kapucijners toe en roer erdoor.
  8. Roerbak in de vloeibare bakboter de preiringetjes in 5 minuten gaar.
  9. Meng de gebakken prei door de stamppot en verwarm alles nog even door.
Tip: Maak een lekkere jus bij de stamppot. Lekker met vissticks (vissticks maken) of
gehaktballen (gehaktballen maken).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *