Lentestamppotje met erwtjes en ham

Nodig
  • 600 gram stamppotaardappelen
  • 450 gram fijne diepvries tuinerwten
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 eetlepel zonnenbloemolie
  • 2 teentjes knoflook (Wil je geen knoflook gebruiken? Gebruik dan 2 bosuitjes in ringetjes gesneden)
  • 150 gram tuinkruiden soepgroenten
  • 200 gram witte kaas 45+
Bereiding
  • Kook de aardappelen in ruim water met zout in 16 min. gaar. Voeg na 11 min. de doperwtjes toe en kook 5 min. mee. Snijd ondertussen de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Snijd de knoflook (of de bosuitjes) fijn, voeg samen met de soepgroente toe aan de hamstukjes en bak 5 min. mee.
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas. Giet de aardappelen en erwtjes af en vang 1 kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, erwtjes en de helft van het kookvocht tot puree. Schep de soepgroente met de ham en de helft van de kaas door de stamppot en voeg eventueel extra kookvocht toe. Bestrooi met de rest van de kaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *