Italiaanse stamppot

Nodig
  • 800 gram kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
  • 1 courgette
  • 1 potje gedroogde tomaatjes (op olie)
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 blokje groentebouillon
  • 250 gram spekblokjes of reepjes
  • 50 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Scheutje olijfolie
  • Zwarte peper
  • Klontje boter
  • Verse basilicum
Bereiding
  • Breng een pan water aan de kook en los de groentebouillon tablet hier in op. Voeg de aardappelen toe en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Bak ondertussen de spekjes in een pan totdat ze krokant worden, schep ze daarna uit de pan en zet ze aan de kant.
  • Verwijder het vet en vocht uit de pan of neem een aparte pan voor de groente.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes. Fruit de knoflook in een beetje olijfolie aan en voeg de blokjes courgette toe. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ook deze in stukjes. Voeg ze toe aan de courgette en bak een paar minuten mee.
  • De aardappelen zijn nu zo ongeveer klaar, giet ze af en stamp ze fijn.
  • Schep een klontje boter en de creme fraiche er door heen en roer door elkaar.
  • Voeg dan de spekjes, courgette-tomaat mengsel en daarna de walnoten toe en roer alles door elkaar.
  • Breng de stamppot op smaak met wat peper. Zout is vaak niet nodig omdat de spekjes al vrij zout zijn.
  • Snijd wat blaadjes basilicum in stukjes en meng deze door de stamppot.
  • Verwarm de stamppot nog een minuutje door en garneer met wat basilicum of peterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *