Hutspot met romainesla

Nodig
  • 1 kilo stamppotaardappelen
  • 500 gram hutspoetgroenten (in een zak uit de koeling)
  • 1 Veluwse fijne rookworst (of gewoon van Unox)
  • 150 mililiter halfvolle melk
  • 1 krop romainesla (of uit een zak)
  • 3 bosuitjes
Bereiding
  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng de aardappelen met een laag water met zout aan de kook. Zet het vuur laag. Leg de hutspotgroenten op de aardappelen en daarop de Veluwse rookworst. Kook op laag vuur in ca. 20 min. gaar.
  • Verwarm de halfvolle melk. Snijd de krop romainesla in de breedte in repen van 2 cm. Gebruik de harde stronk niet.
  • Neem de worst uit de pan en giet de rest af. Voeg de melk toe, stamp fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en roer samen met de sla door de stamppot. Serveer met de worst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *