Nodig
2 personen
- halve kilo (500 gram) kruimige aardappelen
- 1,5 ui (of 1 hele grote)
- 1 eetlepel ongezouten roomboter
- slasaus naturel uit een fles
- half zakje Verstegen andijviekruiden
- 400 gram gesneden andijvie (van een krop of voorgesneden in een zak in de koeling)
- 100 ml halfvolle melk
- 2 tomaten
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen afgedekt in 20 min. gaar.
- Snipper ondertussen de uien en snijd de tomaten in stukken.
- Verhit de boter in een koekenpan en voeg de ui toe.
- Fruit de ui 2 minuten op lage temperatuur en kruid met wat peper en zout.
- Giet de aardappelen af als ze klaar zijn.
- Schenk de melk bij de aardappelen en stamp fijn.
- Voeg een eetlepel slasaus aan de puree toe en roer er door.
- Roer de gefruite uitjes door de puree.
- Roer de andijviekruiden door de puree.
- Schep de andijvie en de stukken tomaat door de puree, verdeel over de borden en serveer.
- Lekker: Maak er jus bij.
Tip: Strooi er eventueel kleine blokjes kaas overheen. Gehaktballen zijn lekker
bij andijviestamppot, of rookworst.