Andijviestamppot

Nodig

2 personen 

  • halve kilo (500 gram) kruimige aardappelen
  • 1,5 ui (of 1 hele grote)
  • 1 eetlepel ongezouten roomboter
  • slasaus naturel uit een fles
  • half zakje Verstegen andijviekruiden
  • 400 gram gesneden andijvie (van een krop of voorgesneden in een zak in de koeling)
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 tomaten
  • peper en zout
Bereiding
  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen afgedekt in 20 min. gaar.
  • Snipper ondertussen de uien en snijd de tomaten in stukken.
  • Verhit de boter in een koekenpan en voeg de ui toe.
  • Fruit de ui 2 minuten op lage temperatuur en kruid met wat peper en zout.
  • Giet de aardappelen af als ze klaar zijn.
  • Schenk de melk bij de aardappelen en stamp fijn.
  • Voeg een eetlepel slasaus aan de puree toe en roer er door.
  • Roer de gefruite uitjes door de puree.
  • Roer de andijviekruiden door de puree.
  • Schep de andijvie en de stukken tomaat door de puree, verdeel over de borden en serveer.
  • Lekker: Maak er jus bij.
Tip: Strooi er eventueel kleine blokjes kaas overheen. Gehaktballen zijn lekker
bij andijviestamppot, of rookworst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *