Romige aardappelpuree met peterselie & citroen

Nodig
  • 1 kilo iets kruimige aardappelen
  • 10 gram peterselie
  • 1 citroen
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 50 mililiter slagroom
Bereiding
  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  • Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk.
  • Rasp de gele schil van de citroen. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de peterselie, boter en het citroenrasp fijn met de pureestamper. Roer de slagroom en 150 ml kookvocht erdoor. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *