Aardappelpuree met kaas

Nodig
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 200 mililiter halfvolle melk
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram belegen boerenkaas
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat
  • 20 gram verse platte peterselie
Bereiding
  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
  • Roer de melk met een houten lepel of garde door de aardappelen. Voeg de boter en kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Meng de peterselie erdoor en serveer direct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *