Stamppot is een typisch winterse maaltijd. Dat denken de meeste mensen. Als het winter is maak je boerenkool, zuurkool of hutspot. Toch is dit een misvatting, er zijn namelijk enorm veel stamppotrecepten, natuurlijk voor in de winter, maar ook voor in de lente en in de zomer. Waarom zou je alleen als het koud is van een stamppotje genieten? Kijk rond en ontdek hier veel lekkere, originele stamppotten waar je nooit aan gedacht zou hebben. Voor in de winter, maar ook voor in de zomer.

Alle Stamppotten

Spitskoolstamppot met puntpaprika
Spitskoolstamppot met puntpaprika
Spitskool is heel erg gezond. Er zit meer vitamine C in spitskool dan in witte kool. Daarbij is spitskool ook nog eens lekker om stamppot van te maken.
Rodekoolstamppot
Rodekoolstamppot
Zin om een keer rodekoolstamppot te maken? Rodekoolstamppot is een lekkere stamppot voor in de herfst en de winter en weer eens wat anders dan ‘gewoon’ rodekool met aardappels.
Aardappelpuree – Met variatie
Aardappelpuree – Met variatie
Puree met een beetje extra, een klein beetje extra. Varieer op het basisrecept – klassiek, door één, of meer, van de variatietips toe te voegen.
Lentestamppotje met erwtjes en ham
Lentestamppotje met erwtjes en ham
Stamppot alleen in de winter? Deze variant met voorjaarsgroenten bewijst het tegendeel!
Aardappelpuree – Klassiek
Aardappelpuree – Klassiek
De klassieke aardappelpuree als basis voor elke stamppot.
Aardappelpuree met brie
Aardappelpuree met brie
Aardappelpuree met brie, lekker zacht van smaak.